Jeleznénk

Úton a munkába, a csajodhoz, a strandra vagy a nagyihoz, bizony érdekes dolgokat hallhatsz buszon, metrón, villamoson vagy a vonaton. Néha a sofőrnek száll el az agya, esetleg csak viccelődik, máskor utastársaid mosolyogtatnak meg, vagy hoznak hülye helyzetbe. Nálunk ilyen sztorikat találsz. Néha hosszabbat, néha rövidebbet, egy szót vagy csak egy képet.


CSENGŐ

Ez is megy

Tömegközösség

Ez busz, nem a Parlament

2011.12.05. 09:21 Midnite_

A Tömegközi blog történelmet ír. A következő lesz az első vendég postunk, Midnite-nak hála. Köszönjük neki!

A 7-esen történt este, vagyis egy hazafele utazó, fáradt emberekkel tömött buszon, hogy felszállt a Kallernek tűnő ellenőr. 60 körüli, ősz szakállú, Mikulás testalkatú bácsi volt, aki udvariasan kérte a jegyeket-bérleteket. Fel se figyeltünk a jelenlétére, amíg oda nem ért egy hátizsákos, zenét hallgató sráchoz. A fiú türelmetlenül sóhajtozott, rángatva a hátizsák pántjait, mire az ellenőr annyit kérdezett: "Bérlete van, ugye?"

 
Erre a srác idegesen közölte vele, hogy már mutatja is, nem kell gúnyolódni. Az ellenőr egy kis megrökönyödéssel, de higgadtan megrázta a fejét: "Ez egy busz, nem a parlament! Én kedves ember vagyok, normálisan beszélek, amit mondok, azt komolyan is gondolom. Kérek, köszönök, ha kérdezek akkor beszélgetni akarok, ebben nincs gúny!"
 
A srác persze közben rájött, hogy a bácsi csak kedves akart lenni, hogy ne kelljen a mázsás zsákot kipakolnia, de ezen a ponton már csak azért is, a zavartól vörösen előtúrta a bérletet és megmutatta. A bácsi megköszönte, ment tovább. Mikor odaért hozzám, én is elkezdtem volna a könyvemet és a kesztyűimet egy kézben egyensúlyozva, félig kapaszkodva kicipzározni a nagy válltáskámat, de ezt látva csak megkérdezte, bérletem van-e, és szintén elhitte hogy igen. Örültem, hogy nem kell a tömött buszon ezzel szenvednem. Több ilyen kedves ellenőr kéne.
 
Biztosan ki lehet használni a bácsi jóhiszeműséget azzal, ha az ember már jó előre meggyőzően imitálja a bérlete előszedésének kezdőlépéseit, de ezzel ritkán próbálkoznak szerintem. Az ok nélkül felháborodó srác meg elgondolkodtatott, milyen gonosz 22-es csapdája ez: ha a jó kedélyű ellenőrök belefáradnak az ideges utasok beszólásaiba, akkor bunkó ellenőr lesz belőlük, viszont a bunkóságot gyakran látó utasok eleve rosszhiszeműen állnak hozzá minden ellenőrhöz. Mindenesetre a bácsi feldobta az esténket.

 

A “Tömegközösségi eszközön mondták” ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, lájkolj minket, utazz a többiekkel és mesélj egy jó sztorit!

2 komment

Címkék: busz

A bejegyzés trackback címe:

https://tomegkozi.blog.hu/api/trackback/id/tr353437782

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

penelope garcia 2011.12.07. 00:25:25

Tényleg meglepően normális volt a kaller. :)
Manapság, hogy évek óta nem találok munkát, azon is elgondolkozom végső elkeseredésemben, hogy elmegyek ellenőrnek. Pont így képzelem el a hozzáállásomat. Végül is, az a lényeg, hogy legyen valami fizum meg eü-jogom, nem az emberek szétzúzása a cél.

SarahConnor 2012.02.11. 09:17:46

Nekem nem volt ennyire kedves a kaller, mikor a város legnagyobb hajtűkanyarában épp bekanyarodó buszon fennhangon üvöltve kérte tőlem a bérletet, mert ugyebár nem szedtem elő elég serényen: kapaszkodtam ugyanis, korlát híján az ablak szélébe. Ő azt gondolta, süketet játszok, csak meg akarom úszni a dolgot, és arra hajazok, ami a posztban történik, azaz hogy ő higgye el, hogy van, és kész. Úgyhogy csakazértis megvárta, míg előszedem, és az utolsó betűt is kiolvasta rajta, de nagy meglepődésére tényleg rendben volt, és nekem tényleg csak a fizikai erők miatt nem sikerült gyorsabban a dolog. Szépen mosolyogva vettem el tőle a bérletemet, megjegyezve, hogy ha a csuklós buszon nem lenne ez az 5 méteres szakasz, ahol tényleg semmibe nem lehet belekapaszkodni, csak tíz körömmel az ablak kb 1 centis peremébe, akkor menne gyorsabban is. Még mindig ezer vattos mosoly. Kaller nem oldódik, továbbmegy... Nem egy humoros faj a kaller.
süti beállítások módosítása