Jeleznénk

Úton a munkába, a csajodhoz, a strandra vagy a nagyihoz, bizony érdekes dolgokat hallhatsz buszon, metrón, villamoson vagy a vonaton. Néha a sofőrnek száll el az agya, esetleg csak viccelődik, máskor utastársaid mosolyogtatnak meg, vagy hoznak hülye helyzetbe. Nálunk ilyen sztorikat találsz. Néha hosszabbat, néha rövidebbet, egy szót vagy csak egy képet.


CSENGŐ

Ez is megy

Tömegközösség

6 éves és filozófus

2011.12.19. 13:02 InformatívTeknős

A nagyszülők csodálatosak. Amíg kicsik vagyunk, náluk töltjük a nyár nagyobb részét, amíg anyuék gályáznak. Mindent megvesznek nekünk, amit csak tudnak, lehet tőlük bármilyen süteményt kérni, megcsinálják és addig nézhetjük a tévét, amíg le nem ragad a szemünk. A kertben degeszre ehetjük magunkat cseresznyével és horgászhatunk már hajnalban. Nem akarnak nevelni, csak élvezik, hogy mosolyt csalnak az arcunkra, mi pedig élvezzük, hogy szinte bármit lehet.

Nagyival utazni a villamoson mindig valami izgalmas dolgot sejtet. Vagy a piac a célpont, ahol rengeteg inger éri a gyereket, vagy az utcán találkoznak egy régen látott ismerőssel, akivel a háború előtti időkről beszélnek, a gyerek pedig megtudhatja, mennyit nőtt, mióta utoljára látták, esetleg valami nagyon idegen arc a nyálával akar letörölni valamit az arcáról, de ez most nem ide tartozik...

Szóval izgalmas, na. De nem csak a gyereknek, hanem időnként a nézelődőknek is okoz boldog perceket a találkozás. Nézzünk most egy történetet ez utóbbi kategóriából.

Villamos, nagymama és 6éves-forma gyerek.
Nagyi odaszól a kis srácnak:

- Finom a gyümölcslé?
- Ühüm.
- Jól van igyad csak, ettől nősz majd meg nagyra.
- De én nem akarok nagyra nőni, kicsi akarok maradni.
- Miért akarsz te kicsi maradni?
- Mert ha nagy leszek akkor nem lesz már velem anyu és apu és nagyon hiányozni fognak.
Nem tudtam mosolyogni rajta, mindenesetre érdekes volt ezt egy gyerek szájából hallani.

Pacsi a sztoriért Nórinak! 

A “Tömegközösségi eszközön mondták” ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, lájkolj minket, utazz a többiekkel és mesélj egy jó sztorit!

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://tomegkozi.blog.hu/api/trackback/id/tr1003475422

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

zelmavagyok · http://sikospálya.blog.hu 2012.04.25. 14:45:14

Ja, mintha lenne valami szabály,norma, hogy "a felnőtt az ember".
Gyereknek lenni valami gyorsan legyűrendő átmenet, aztán idősnek lenni, hát az pláne átmenet.
süti beállítások módosítása