Jeleznénk

Úton a munkába, a csajodhoz, a strandra vagy a nagyihoz, bizony érdekes dolgokat hallhatsz buszon, metrón, villamoson vagy a vonaton. Néha a sofőrnek száll el az agya, esetleg csak viccelődik, máskor utastársaid mosolyogtatnak meg, vagy hoznak hülye helyzetbe. Nálunk ilyen sztorikat találsz. Néha hosszabbat, néha rövidebbet, egy szót vagy csak egy képet.


CSENGŐ

Ez is megy

Tömegközösség

Bréking! Nem minden kalauz bunkó

2011.11.29. 11:54 InformatívTeknős

A címre persze sokan felkapják a fejüket, hogy DEHOGYNEM. Valljuk be, nem tartozik a világ hét csodája közé az a kalauz, aki modort illetően kihívásokkal küszködik. Vagyis bunkó. Köszönni csak hallott olyat, aki hallott valakit.

Reggeli kávés leheletével elvétve mormol egy köszönömöt, esetleg mosolyogva indítja a vonatot, miközben egy komplett család lohol a peronon a vonat után. Ilyen is van, persze. Meg olyan is, aki dünnyögve, morcosan nyitja ki a menetrendet, ha arról érdeklődünk, vajon mikorra is érünk a célállomásra és ugyan melyik megálló után következik. Minden, a valósággal bármiben megegyező jelenség csak a véletlen műve.

Nézzük inkább az ellenpéldát, hiszen ahogyan az életben bárhol, itt is vannak nagyszerű fickók (Kaller) és fickólányok, akik segítenek, ahol tudnak és információval látnak el.

Reggel vonaton (Nyugati- Esztergom vonalon) a masiniszta menet közben:
"Köszönöm, hogy leszállási szándékát előre jelezte, de tájékoztatom, hogy az ajtón található nyomógomb csak akkor működik, amikor a vonat áll."

A sztorit Orsolyának köszönjük!

A “Tömegközösségi eszközön mondták” ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, lájkolj minket, utazz a többiekkel és mesélj egy jó sztorit!

6 komment · 2 trackback

Címkék: vonat ellenőr kalauz

A bejegyzés trackback címe:

https://tomegkozi.blog.hu/api/trackback/id/tr633421646

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Rablóhókuszpókusz a keresőoptimalizálás? 2011.11.30. 11:08:45

Számos weboldalt megvizsgáltunk, az okokat keresve az alacsony vagy nem megfelelő számú látogatottságra.

Trackback: Német. osztrák és magyar kaller 2011.11.29. 16:02:08

Érdemes egyszer az osztrák vasút büszkeségén, a München és Budapest között ingázó Railjettel utazni. Ez a (magyar) stewardesseket is felvonultató luxusvonat naponta viszonylag gyorsan, de mindenképpen kényelmesen juttatja az utast a bajor fővárosba.Szo...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Lakásfelújító Feri · http://www.lakasfelujitas1.hu 2011.11.29. 14:27:47

Támogatom a Máv-ot az adómból eleget. Nem szeretnék utazni velük sehová.

krystian · http://detektorok.blog.hu/ 2011.11.29. 16:35:28

Régen (kb 10 éve) a Bp.-Százhalombatta vonalon az esti vonaton azért nézte meg a bérletemet, hogy tudja hol ébresszen fel, ha elaludnék.

voodoux 2011.11.29. 16:56:38

gratulálok a címválasztáshoz miközben a masinisztáról van szó. fantasztikus!

Vacskamati69 2011.11.29. 18:31:21

Én mostanában rendszeresen utaztam a Mezőtúr-Mezőhegyes vonalon, és szinte elképedve tapasztaltam, hogy a férfi kalauzok lesegítik a hölgy utasokat a leszálláskor, valamint a múltkor egy hölgy kalauz szólt, hogy a másik kocsiban melegebb van, mert látta a jegyemen, hogy messzebb utazom, így ne fázzak abban a kocsiban, ahol sajnos gyengébb volt a fűtés. A többi vonatra is ilyen kalauzokat szeretnénk..:)

Vacskamati69 2011.11.29. 18:32:05

Ja, és Railjet tényleg szuper!
süti beállítások módosítása