Jeleznénk

Úton a munkába, a csajodhoz, a strandra vagy a nagyihoz, bizony érdekes dolgokat hallhatsz buszon, metrón, villamoson vagy a vonaton. Néha a sofőrnek száll el az agya, esetleg csak viccelődik, máskor utastársaid mosolyogtatnak meg, vagy hoznak hülye helyzetbe. Nálunk ilyen sztorikat találsz. Néha hosszabbat, néha rövidebbet, egy szót vagy csak egy képet.


CSENGŐ

Ez is megy

Tömegközösség

Magyarország legrosszabb vasúti átjárói

2012.04.18. 11:34 InformatívTeknős

Tömegközi Facebook oldalán feltettünk egy kérdést, hogy kinek melyik a "kedvenc" vasúti átjárója. Értsd, szerinte hol kell a legtöbbet várni, feleslegesen. Persze, mint minden más, ez is szubjektív dolog, a MÁV-nál pedig biztosan van rá magyarázat, hogy miért kell egy-egy forgalmasabb átjáróban reggelente akár 15 percet is várni.

No de ettől a magyarázkodástól most tekintsünk el. Jött ellenben három olyan hozzászólás is, ami alkalmas arra, hogy elgondolkodjunk és esetleg másokban is elindítsunk valamit. Gyertek, sírjunk együtt, aztán meg hajtsunk át azokon a(z) kib... átjárókon.

Sudár Balázs például ezt küldte: Off, nem Budapest, de szerintem a világ legrosszabb átjárója a csornai. A 86-os főút az állomáson megy keresztül, minden érkező/induló vonatnál és minden tolatásnál a teljes műveletet végig kell várni a főútnak, ez időnként 15-20 percig is eltart, és van hogy 5 perc múlva már ismét megy le a sorompó.

 


Csorna nagyobb térképen való megjelenítése

 

Szárnyas Gyula szerint Zugló a budapesti Kerepesi út-Szentmihályi út kereszteződés borzalom! 10perceket kell várni a Hévre. (ha az Örs felől jössz a kerepesin) Először zöld az egyenesen menőknek, aztán zöld a balról jövőknek, aztán zöld a jobbról jövőknek és végül zöld (lenne) a balra kanyarodni akaróknak,de jön a HÉV.

Beáll, leszállnak stb. már megint az egyenesen menőknek zöld, majd a balról jövőknek,majd a jobbról jövőknek és végre... NEM! Jön a hév a másik irányból! (90%-ban így van), ekkor megint az egyenesen menőknek zöld, majd a balról jövőknek... Többször láttam már olyat,hogy valaki a piroson át kanyarodott,nem bírta a várakozást.

Hétköznapokon sokszor egész szép sor alakul ki a Szentmihályin is, azokból az autókból,melyek a kerepesire akarnak rákanyarodni. Sokat elmond a kereszteződésről,hogy a Szentmihályin külön lámpa jelzi,hogy kapcsold is ki a motort...

 


Szentmihályi - Kerepesi nagyobb térképen való megjelenítése

 

Kövér Csaba Attila noha nem autóval, hanem biciklivel jár, de: "ahol a 80-as és a 120-as vonal Rákos után kettéválik, és a Keresztúri útról a Helikopter út/Tündérfürt utca felé mennék tovább... Mondjuk nem egészen indokolatlan, mert tényleg sűrűn jönnek-mennek ott a vonatok, mindkét vonal elég forgalmas, de egymás után két hosszú sorompót is ki kell várni gyakran, ráadásul az autósok gyakorta pöfögtetnek végig az orrom alá... Úgy látszik, sokaknak még mindig nem elég drága az üzemanyag :)"


 


Tündérfürt nagyobb térképen való megjelenítése

 

Köszönjük mindhármuknak és biztosak vagyunk benne, hogy van ott még, ahonnan ezek jöttek, úgyhogy meghirdetjük a Nemzeti Hülye Vasúti Átjárók Bedózerolsáért Együttműködés Rendszerét. A könnyebbség kedvéért rövidítve: NHVÁBER.  Ha neked is van olyan átjáród, ahova legszívesebben kirúgott vicces BKV-sofőrt ültetnél, hátha így megelőzhető lenne az idegbaj, küldd el nekünk a tomegkozi@gmail.com címre.

A “Tömegközösségi eszközön mondták” ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, lájkolj minket, utazz a többiekkel és mesélj egy jó sztorit!

Szólj hozzá!

Címkék: átjáró vasúti nhváber

A bejegyzés trackback címe:

https://tomegkozi.blog.hu/api/trackback/id/tr384458605

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása